RALLYCROSS SM. RALLYCROSS NORDEN är en serie om fyra deltävlingar,dock helt fristående, där två körs i Norge och två i Sverige. RALLYCROSS24 Officiell hemsida är wwww.rallycrossnorden.se Klubb märke för fjärås motorklubb
[Feed]

Nyheter

[ 2013-05-20 ]SM-premiär 2013Bra start på SM-premiären i Strängnäs!Läsmer..
[ 2012-06-05 ]Första SM deltävlingen avklarad!Det började bra i årets första SM-tävling. Slutade med haveri i B-finalen.Läsmer..
[ 2009-08-24 09:44 ]2 A-finaler i Arvika
Götalandscupen kom till Arvika under 2 dagars tävlingar på Westombanan 22-23/8Westombanan i Arvika passar Niklas och Hyundaien perfekt för lite tester under tävlingsförhållande. Åter har det gjorts lite ändringar i bakvagnen på Hyundaien. Första kvalet på lördagen gick inget vidare, bilen blev för styv bak och svårkörd i dom längre asfaltskurvorna. Dock i andra och tredje kvalet funkade det bättre efter åtgärd. Niklas körde till sig en andra och en första tid och tog sig då till A-final. Starten i A-finalen från startspår 2 var suverän. Niklas var först in i första böj, blev dock till-knuffad i baken, gjorde en tvåhjulsåkning men klarade ut situationen och landade längst bak i fältet. Niklas körde upp sig bra, och slutade på en andra plats efter Kristoffer Andersson. På söndagens tävling kändes det bättre från start. Niklas öppnade första och andra heatet med två heatsegrar och dom två snabbaste kvaltiderna. Mer än 2sek snabbare är både Kristoffer Andersson och Urban Bergström. Pole in i A-final skulle förvaltas väl, det var säkert! Niklas fick en kanonstart i A-finalen från spår 1. Lyckades komma iväg med en bil-längds försprång in i första långa kurvan. Det gick lite väl snabbt över första hoppet och nerslaget blev hårt, både för bil och förare. Niklas stod på i ledningen, och under dom två första varven var Kristoffer som en igel i kofångaren, stötte på för att få Niklas att tappa spår, men misslyckades. På tredje varvet körde Niklas till sig en liten lucka på ett par bil-längder och gick mot en säker seger! När endast två varv återstod stannade bilen, Niklas fick rulla åt sidan och lämna över ledningen till Kristoffer som slutligen vann. Niklas blev då sexa efter att ha brutit.