RALLYCROSS SM. RALLYCROSS NORDEN är en serie om fyra deltävlingar,dock helt fristående, där två körs i Norge och två i Sverige. RALLYCROSS24 Officiell hemsida är wwww.rallycrossnorden.se Klubb märke för fjärås motorklubb
[Feed]

Nyheter

[ 2013-05-20 ]SM-premiär 2013Bra start på SM-premiären i Strängnäs!Läsmer..
[ 2012-06-05 ]Första SM deltävlingen avklarad!Det började bra i årets första SM-tävling. Slutade med haveri i B-finalen.Läsmer..
[ 2009-10-02 12:41 ]Rallycross Norden "final"
Tuff tävling på Lygnås!Det var en tuff tävling på Lygnåsbanan i Drammen, stax utanför Oslo. Sista tävlingen i den mycket populära Rallycross Norden. Hela 45 bilar i Supernationell klass och 14 st i div 1. Ca 6000 i publiken, som var i extas under tävlingsdagen! Annorlunda bana med lång raksträcka i nerförsbacke, med avslutning med en 180graders böj, hög fart., och lite hopp. Det började med fri träning på fredag eftermiddag. Dessvärre havererade Niklas bakaxel efter några träningsheat, så kvällen fick ägnas åt bakaxel-byte. Väl på lördagens tidsträning gick det hyffsat bra, en 9:e tid blev det där. I första kvalet körde Niklas även där till sig en 9:e tid. I andra kvalet blev en 16:e tid resultatet. Niklas ville hemskt gärna köra till sig en bättre tid inför finalerna i 3.e haet, men lyckades inte, då servostyrningen la av efter en tuff strid. Niklas tog sig dock till D-final. Tog där starten från Pole-posision och var först in i första böj och ner på den långa raksträckan. In i andra böjen, 180gradaren, blev Niklas dock påkörd och vänd och var sedan sist. Niklas slutade på en 5:e plats i D-finalen. Detta var årets sista tävling. Det har varit en bra säsong för Berglund Motorsport. Finalkörningar i alla fyra Rallycross Norden tävlingar. Tre segrar i Götalandscupen av sex körda tävlingar, A-final även i dom övriga tre.