RALLYCROSS SM. RALLYCROSS NORDEN är en serie om fyra deltävlingar,dock helt fristående, där två körs i Norge och två i Sverige. RALLYCROSS24 Officiell hemsida är wwww.rallycrossnorden.se Klubb märke för fjärås motorklubb
[Feed]

Nyheter

[ 2013-05-20 ]SM-premiär 2013Bra start på SM-premiären i Strängnäs!Läsmer..
[ 2012-06-05 ]Första SM deltävlingen avklarad!Det började bra i årets första SM-tävling. Slutade med haveri i B-finalen.Läsmer..
[ 2009-07-28 14:09 ]2 finaler i Strängnäs
Niklas vann B-final i Rallycross NordenLördagen 25 Juli kördes 3:e tävlingen i Rallycross Norden, på Strängnäs Motorstadio. Hela 6500 betalande publik och några hundra vip-gäster! Niklas fick en hyfsad tid på tidsträningen. I dagens första kval började det bra med en kanonstart. Dessvärre körde Niklas punktering bak, vilket resulterade i ett besök i avbärar-räcket. Krokig framvagn och lite plast gick åt pipan. Bilen blev dock klar till 2:a kvalet, och där funkade allt perferkt! Niklas kom in som tvåa efter Urban Bergström med en fjärde kvaltid. I 3:e kval var blev det lite mycke trafik, Niklas hade svårt att ta sig förbi en långsammare bil, men lyckades till slut, och körde till sig en 15:e tid. Dessa två tider räckte till en hedrande b-final. B-finalen blev rafflande! Niklas kom iväg från det bakre startfältet och tog alternativet på första varvet. Niklas jagade sedan på ordentligt, lyckades ta sig förbi dom övriga och avslutade med en seger i B-finalen! Snabbt in i depå innan A-final, Nya bakdäck, upptankning av bil och förare. Väl i A-finals starten blev det trångt in i första böj. Hård närkontakt resulterade i ett havererat fjäderben och krokigt styrstag! Tyvärr fick Niklas bryta. Niklas slutade då 6:a i Strängnäs, som bjöd in över 40 förare i den Supernationella klassen. Gratulationer till helgens segrare, Mikael Thiman.